در 23 جولای 1972 اولین ماهواره مشاهده زمین توسط ایالات متحده آمریکا در مدار زمین قرار گرفت. این ماهواره که لندست-1 نام گرفت، اولین ماهواره سنجش از دوری می باشد. این ماهواره پس از قرار گیری در مدار شروع به تصویر برداری از زمین نمود. امروزه آرشیو ارزشمندی از تصاویر ماهواره ای لندست، در طی این مدت، از زمین وجود دارد.
جالب آنکه در سال 1976 یک کانادایی در حالی که مشغول استخراج اطلاعات از تصاویر ماهواره ای لندست-1 بود متوجه یک جزیره ناشناس در 20 کیلومتری شمال منطقه مسی لابرادور در کانادا شد. به دنبال کشف این جزیره از روی تصاویر لندست-1، نام آن را جزیره لندست گذاشتند.
پس از آن ماهواره های لندست - 2 تا لندست - 8 (بجز ماهواره لندست-6 که به علت نقص فنی نتوانست در مدار قرار گیرد) به ترتیب در مدار زمین قرار گرفتند. با گذشت زمان، تصاویر ماهواره ای لندست-8 نسبت به لندست - 1 هم از نظر قدرت تفکیک مکانی و هم از نظر تعداد باندهای طیفی پیشرفت چشمگیری داشت.
سن ASTER یکی از پنج سن ای است که توسط ماهواره TERRA در دسامبر ۱۹۹۹ به فضا پرتاب شد و تصویر برداری آن در مارس ۲۰۰۰ شروع گردید. این سن با همکاری گروه های دولتی، صنعتی و تحقیقاتی ژاپن و ناسا ساخته شد.
عرض تصویر برداری توسط این سن ۶۰ کیلومتر است و به صورت فریم های استاندارد ۶۰ در ۶۰ کیلومتر ارائه می گردد. از ویژگی های این سن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– تصاویر ماهواره ای استر بر مبنای نیازهای زمین شناسی طراحی شدهاندو در این زمینه کارآیی بسیار بالایی دارند.
– این تصاویر از تفکیک طیفی خوبی در محدوده مادون قرمز برخوردارند، محدودهای که میتوان بسیاری از کانی ها را از یکدیگر تفکیک کرد.
– برخورداری از قدرت تفکیک رادیومتریک بسیار خوب (۸ و۱۲ بیت) که تصاویری با کیفیت و نسبت سیگنال به نویز بالا را موجب شده است.
– در حال حاضر این سن، تنها سن دارای تصاویر چند طیفی حرارتی میباشد و ۵ باند حرارتی با دقت رادیومتریک و۱۲ بیت دارد که از طریق آن تشخیص و تفکیک سیلیسها، کربناتها و انواع واحدهای سنگی امکان پذیر میباشد.
– قابلیت برداشت تصاویر زوج (Stereo) که امکان تهیه مدل رقومی ارتفاع را فراهم مینماید.
تصاویر ماهواره ای استر که از توان طیفی بالایی برخوردار می باشند کاربرد وسیعی خصوصا در زمین شناسی و تفکیک آلتراسیون ها که خود از مهمترین شاخصه های کانی سازی های مختلف محسوب می شوند، دارد. دو باند مرئی، یک ماند مادون قرمز نزدیک، شش باند مادون قرمز کوتاه و پنج باند حرارتی تصاویر استر امکان تفکیک رس های اپی ترمال، اکسیدهای آهن، سیلیس، کربنات ها، سنگهای مافیک و آلتراسیون های پروپلیتیکی را فراهم می سازند.
درباره این سایت